Search This Blog

Wednesday, March 10, 2010

..Jana pendaPatan saMpingan..

Salam sejahtera..

Ramai diantara kita yang inginkan pendapatan lebih tetapi tidak tahu bagaimana caranya!!.. Setiap org pasti berfikir bahawa untuk berniaga kita memerlukan tapak/modal dan banyak lagi perkara2 asas yang perlu diambil kira. Dan kerana terlalu memikirkan faktor2 inilah anda semua terpaksa menguburkan impian untuk menjana pendapatan sendiri. Seharusnya anda sedar bahawa dizaman serba canggih ini, semua itu bukanlah satu masalah yang besar untuk kita mendapatkan pendapatan sampingan walaupun kita sendiri sudah ada pekerjaan yang tetap!!!..Di Vemma kami mampu merealisasikan impian anda.
Vemma merupakan platform terbaik buat anda diluar sana yang bercita-cita ingin menjadi seorang usahawan yang berjaya sekaligus kaedah termudah untuk anda menjana pendapatan sampingan. Kami diVemma sentiasa mengalu-alukan penyertaan anda dan sentiasa berusaha membantu rakan2 diluar sana untuk mencapai matlamat anda. Kini pendaftaran PERCUMA sedang menanti anda dan terbuka kepada semua lapisan masyarakat.
Vemma merupakan perniagaan online yang dibantu oleh sistem autoresponder yang hebat kerana hampir 80% kerja dilakukan oleh sistem ini. Anda hanya perlu melakukan 20% kerja sahaja secara online. Tidak perlu menjual produk atau berjumpa dengan client. Perniagaan ini sepenuhnya dilaksanakan secara online..tetapi jika nak income lebih boleh juga dibuat secara offline.


MUDAH, BERKESAN dan LUMAYAN!!!!!!!!..
Jangan berlengah lagi..daftarlah sekarang...pendaftaran adalah PERCUMA..


Thursday, March 4, 2010

senang @ susah??

http://www.bahasainggeris.com/index.php?ref=sue

Assalamualaikum & Salam sejahtera,Saya ada satu cerita nak diceritakan kepada anda.Di suatu tengah hari dalam sebuah bas...
Pelancong: “Hi, could you please tell me how to go to National Monumen?”
Pelajar nakal 1: “Wei National Monumen tu benda apa?”
Pelajar nakal 2: “Dia nak gi umah Mak Cik Maimun kot.”
Pelajar nakal 1: "Hish takkan lah dia datang jauh-jauh nak cari rumahMak Cik Maimun. Ok you go straight.. don’t belok-belok.Don’t belok-belok! Straighttt jer... Ok?”
Pelancong: (Bingung)
Pelajar contoh: "Miss, I can help you, if you wanna go to NationalMonumen, you go straight and you'll find a sign board. Then follow thesign board".
Pelancong: “Thank you very much.”Pelajar contoh: “Tu lah, orang suruh belajar tak nak belajar.National Monument tu Tugu Negara la.. Nah baca NST selalu. Senang dapatkerja.”Mungkin anda pernah tengok iklan ini di kaca TV. Ya, iklan inimenggambarkan betapa sebahagian besar masyarakat Malaysia masih lemahdalam penguasaan Bahasa Inggeris. Bagaimana pula dengan anda? Apakahsituasi anda sama dengan pelajar nakal di atas? Maksud saya anda masihlagi tersekat-sekat dan teragak-agak untuk bercakap dalam BahasaInggeris walaupun anda seorang pelajar universiti. Rentetan daripadaini juga anda sukar untuk memperoleh pekerjaan setelah menamatkanpengajian kerana masalah komunikasi Bahasa Inggeris.Jika jawapan anda ‘Ya’ tidak mengapa. Jangan berdukacitadan gundah gulana. Sahabat saya saudara Hafiz Lidin kini baru sahajamelancarkan ebook beliau yang bertajuk Strategi Rahsia Kuasai BahasaInggeris. Saya beritahu anda, ebook ini lain daripada yang lain. Iamendedahkan kepada anda strategi yang anda perlu ada untuk menguasaibahasa inggeris. Di samping itu, teknik untuk bercakap Bahasa Inggerisdengan lancar juga diterangkan dengan panjang lebar dalam ebook ini.Jika anda berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut, sila layari http://www.bahasainggeris.com/index.php?ref=sue


Thursday, February 12, 2009

CUBA LAH...

PELAN PEMASARAN
Mengambil langkah pertama ( Bulan Jualan Pertama)

Apabila PV Peribadi (PSPV) anda bagi jualan tertentu ialah 1500PV, pengiraan pendapatan anda untuk bulan jualan itu adalah seperti berikut :-


Keuntungan Runcit : 25% daripada 1500DP = RM 375
Bonus Pencapaian : 6% daripada 1000BV = RM 60
Pendapatan Anda Untuk Bulan Jualan Berkenaan = RM 435

Membina Asas yang Kukuh ( Bulan Jualan Kedua)
Apabila anda telah menaja enam orang pengedar (A, B, C, D, E dan F) dengan PV peribadi bulanan masing-masing sebanyak 1500PV, maka pendapatan anda adalah seperti berikut:-










PV Kumpulan Peribadi anda bagi jualan berkenaan : 10500PV
(+) PV Kumpulan Peribadi anda bulan jualan sebelumnya : 1500PV

Jumlah PV Kumpulan Peribadi Terkumpul : 12000PV
Peratus Bonus Pencapaian Anda : 15%
Jumlah Bonus Pencapaian bagi bulan jualan berkenaan : RM1050( 15% x 7000BV)

(-) Bonus Pencapaian yang dibayar kepada para downline
PV Kumpulan Peribadi downline anda bagi bulan jualan berkenaan : 1500PV

Peratus Bonus pencapaian Downline anda : 6%
A, B, C, D, E dan F : ( 1000BV x 6% x 6) : RM 360
Bonus Pencapaian anda bagi jualan bulan berkenaan : RM 690
(+) Keuntungan Runcit anda : 25% x 1500DP : RM 375

PENDAPATAN ANDA UNTUK BULAN JUALAN BERKENAAN = RM 1065

Jumlah pendapatan anda akan sentiasa meningkat setiap bulan apabila bilangan pengedar anda semakin berkembang. Kepada rakan-rakan yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang perniagaan ini, silan sms/ hubungi saya : 019-6623603 (sue).. cuba sendiri baru tahu kehebatan perniagaan ini.



Thursday, January 29, 2009

Walimatul Urus






























Sekapur Sireh, Seulas Pinang, Semekar Senyuman, Seikhlas Hati


Dengan penuh rasa rendah diri dan kesyukuran yang tidak terhingga kepada Ilahi, dengan hormatnya saya menjemput rakan-rakan yang mengenali diri ini menghadiri majlis perkahwinan saya


Suriamurni Binti Khabollah
&
Mohd Izwan Bin Idris


Ahad 22 March 2009
No 21 Blok 01, Felda Jelai 04
73480 Gemas Negeri Sembilan


Semoga dengan kehadiran rakan-rakan akan menyerikan lagi majlis kami
sue=019-6623603
p/s: Rakan-rakan Sek.Ren Jelai 2 (F), Sek. Men.Keb.Jelai (F), Sek.Men Teknik Tuanku Jaafar Srmbn, DKE student-Kuittho, BET/BER/BEP/BEM students-UTHM, KKE UTHM dan rakan-rakan yang mengenali diri ini secara langsung atau tidak, anda semua dijemput hadir. Kad jemputan akan menyusul kemudian.

Tuesday, December 30, 2008

....*** LI ***....


31 disember 2008

ermm..lamenyer aku x update blog aku nih..hari nie hari kedua aku latihan industri...ermm bole tahan gak tempat nih walaupon nampak serabut ckit..kuikuikui...nie aku curik2 main internet..hehehehe mentang2 bos xde...buat mase nie kitorg relex lg ar sebab projek x banyak tp bos da ckp awal2...xlame lg kami maybe akan busy sbb projek dah mule banyak awal2 tahun nih...get ready je lah...ermm..buat kawan2 yg sedang ber"LI" hope u all dapat wat yg terbaik..rindu lak ngan u all sume..bye2..

Saturday, January 19, 2008

CinTA

tidak semua org yg engkau cintai mencintaimu dan sikap ramahmu kadangkala dibalas dengan sikap yg tidak sopan..jika cinta suci tdk datang dr tabiatnya maka tdk ada gunanya cinta yg dibuat2..
sayang tdk brmaksud cinta, suka tak serasi dengan cinta..kagum tdk brerti cinta, bangga tak semestinya cinta dan CINTA adalah CINTA...
cinta itu seperti sinar matahari..memberi TANPA mengharap kembali..cinta itu spt sinar matahari..TIDAK MEMILIH siapa yang disinari...cinta itu spt matahari yg memberi KEHANGATAN dihati...
cinta sesuatu yang indah..cinta boleh membuatkan kita gundah..cinta buat hati berdarah dan cinta jua boleh membawa kesalan yang tak sudah..
perasaan cinta itu bermula dari mata,sedangkan rasa suka dimulai dari telinga. Jadi jika kamu mula mahu berhenti menyintai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tetapi apabila kamu cuba menutup matamu dr insan yg kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan airmata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama..
ada 2 titis airmata yg mengalir di sebuah sungai...satu titis air mata itu menyapa airmata yg satu lg, "saya airmata seorang gadis yg mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya". Siapa kamu pula?. Jawab titis airmata kedua itu, " saya airmata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yg mencintai saya berlalu begitu sahaja".
cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmat.
cinta bukan mengajar kita lemah ttp membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, ttp menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, ttp membangkitkan semangat.



Monday, January 14, 2008

kePaDA yAng......

kepAda yg MasiH sinGle..
cinta ibarat kupu2...
maKin kau Kejar, maKin ia MenghiNDar...
tp, bilA Kau biARkan ia tErbAng..
ia aKan mgHampirimU diSAat kaU tAk teRDugA..
ciNTa mamPu memBhaGIAkanmu tp seRing PulA menYaKiti...
ttp CinTa itu hAnye isTiMewa...
paBilA kAu beRikan kPd oRg yG laYak menEriMa...

kEpadA yg rAgu2 dGn perNIkaHan..
cInta bUkannYe meNcari seseOrg Yg semPurNa..
tp meNemukan SeseOrg yG mamPu menJadikAn kaMu SempuRnA..

kEpadA plAY boy/plaY giRl
jAngaN kateKn akU cinTa pAdaMu...bile kau TiDak beNar2 Peduli..
JgN biCarAkn SoaL perasAAn bilA itU tiDak benAr2 Ada...
jGn Ko senTuh HiduP sesEorG...
biLa kAU hanYa berNiat maiN2 denGannyA...

jGn meNataP keDlm Mata seSeOrg...
biLa Ape yg Kau laKukan hanYa pemBohongaN..

hal Yg paliNg kejam Adalah paBila kaU memBuat seseOrg jaTuh cinTa
seDangkan Kau taK brNiat LanGsung uTk menEriManya diSaat dIa jaTuh..

kEpaDa yg Patah HatI..
sAkit...paTah ati...
berTahan seLama Mane kau mgInginkAnnyE
& akAn mengHiris lukA seDalam mana kAu memBiarkannYe...

kePada yG beLum peRnah JatUh ciNtA...
cinTa menYakitKan...
biLa anDa memUtusKan huBunGan denGan seseOrg...
ttP leBih sAkit...
Pabila seseOrg memUtusKAn HubuNgan Dengan Kamu...
tetapi leBih menYakitkan paBila Orang yG kau CintaI...
langSung TidAk menGetahui perAsaanmu TerhadApnYa..

kePada Yg maSih berTahan menCintaI seseOrg yG teLah perGi..
hal Yg meyedihKan dalaM hiDup iaLah...
biLa kau BerteMu seseOrg lalU jaTuh cInta...
akHirnya Kau menYedari bahaWa diA bukaNlAh jodOhmu..
& kAu teLah menSia2kAn berTahun2..
Untuk sesEorG yG tidak Layak....
kaLo seKarang diA tidak laYak,
makA 10 Tahun laGi pun diA tetap tiDak akAn laYak...
biarKan lah diA pergi...
dan lePAskanlaH....